Uzņēmējdarbība

Vidzemes plānošanas reģions, ieviešot projektu “Ilgtspējīgas pārtikas sistēmu atbalstoša vide” (KISMET), 28. novembrī aicina lielus un mazus vietējos pārtikas ražotājus uz tīklošanās pasākumu "Resursu menedžments un prioritātes pārtikas ražotājiem”. Pasākuma mērķis ir veicināt zināšanu un sadarbības iespēju paplašināšanu starp pārtikas ražotājiem, izglītības iestādēm un pašvaldībām. Tīklošanās notiks Straupes Zirgu pastā – vietā, kur norisinās Slow Food Straupe tirdziņš, un tas ilgs no plkst. 10:30 līdz plkst. 14:30. Dalība pasākumā bez maksas.

Reģistrācija pasākumam šeit: https://forms.gle/hrfGammuNN7921ZJ7

Pasākumā uzstāsies Marika Rudzīte-Griķe. Marika ir sociālo un biznesa projektu izstrādātāja un vadītāja ar vairāk kā 20 gadu pieredzi, Latgales mūsdienu amatniecības vērtību mājvietas "Handmade Latgola" koncepta radītāja un īstenotāja Līvānos ("Handmade Latgola" ir vairāk kā 30 Latgales amatnieku un lauku tūrisma jomas pārstāvju sadarbības platforma, ko vada Marikas ģimenes uzņēmums). Papildus viņa darbojas neformālās izglītības jomā, vadot izaugsmes pasākumus un palīdzot aktīviem cilvēkiem īstenot t.s. "5 soļu formulu" – no idejas līdz praktiski īstenotam rezultātam. Viņa ir pārliecināta, ka panākumi ir paredzami un ka Latvijas reģionos ir tikpat daudz iespēju, resursu un vērtību, cik lielpilsētās – ja spējam tās saskatīt un viedi izmantot.

Sesijas laikā tiks apspriesti jautājumi:

  • Kādi ir mūsu galvenie resursi?
  • Ko mēs varam menedžēt un ko nevaram?
  • Kur aizplūst mūsu enerģija un vai to var kontrolēt?
  • Kas ir “maģiskais piecinieks” panākumu gūšanai?
  • Kas notiek, ja ir skaidrība un sadarbība?

Tīklošanās noslēgumā Smiltenes un Valmieras tehnikumu pārstāvji pastāstīs par iespējām sadarboties ar tehnikumiem, prakses iespējām un pārtikas ražošanai nepieciešamā inventāra izmantošanu.

Pasākumā piedalīsies arī Cēsu novada pašvaldības Vides un klimata neitralitātes nodaļas bezatkritumu kopienas vadītāja un aktivitāšu koordinatore, biedrības Greenfest valdes locekle Lāsma Ozola. Lāsma iepazīstinās ar to, kā pašvaldība, attīstot bioreģionu, veido zaļo publisko pārtikas iepirkumu, kas jāņem vērā, lai varētu tajā piedalīties un dalīsies ar svarīgu informāciju, ko būtu vērts zināt pārtikas ražotājiem, kas vēlas sadarboties ar pašvaldību.

Nepalaidiet garām iespēju piedalīties un veicināt sadarbību ilgtspējīgu pārtikas sistēmu attīstībai Vidzemē!

Programma uz dārzeņu foto fona

Pasākums tiek organizēts Interreg Baltijas jūras reģiona sadarbības programmas 2021.-2027. gadam projekta KISMET “Ilgtspējīgas pārtikas sistēmas atbalstoša vide” ietvaros.