10.05.2017
Apkopoti 4. Desu un gaļas festivāla rezultāti

6. maijā 15. Lielā Labdarības robežtirgus laikā notika  4. Starptautiskais Desu un gaļas festivāls “Valka-Valga 2017”.  Desu un žāvējumu konkursā varēja piedalīties ar dažādiem produktiem: desām (vārītām, pusžāvētām, žāvētās, cieti žāvētām (salami), asinsdesām, putraimu desām, kupātiem un citām), kā arī žāvētiem gaļas produktiem - cūkgaļu, liellopu gaļu, vistas gaļu u.c.).

       

Arī šogad žūrijai bija jāstrādā rūpīgi, jo izvērtēšanai tika nodoti 17 produkti desu grupā un 26 gaļas produktu grupā (kopā 43 produkti!) Žūrijā darbojās Valkas un Valgas pašvaldību speciālisti: Dainis Čapiņš, Sniedze Ragže, Aivars Cekuls, Ulle Juht, Margo Metsoja un Natalija Karu.

       

 

Konkursa rezultāti:

Gaļas produkti, žāvējumi

Kopā degustēti un vērtēti 12 mājražotāju 26 produkti

1. vieta – Fileja, IK Rudzupuķe - 40 punkti

2. vieta – Speķis, IK GBR - 39 punkti

3. vieta - Žāvēta vista, Armands Miķelsons - 37 punkti

3. vieta - Žāvēti šķiņķīši, IK Rudzupuķe - 37 punkti

 

Desas

Kopā degustēti un vērtēti 12 mājražotāju 17 produkti

1. vieta - Medniekdesiņas ar sieru, SIA ALIRI - 33 punkti

2. vieta - Žāvēta desa, Sidrabiņi - 32 punkti

2. vieta – Servilāde, Sidrabiņi - 32 punkti

3. vieta – Medniekdesiņas, IK GBR - 31 punkts

 

Par skaisti noformētu produkciju bija parūpējušies SIA ALIRI un Sidrabiņi.

         

Paldies visiem - gan dalībniekiem, gan organizatoriem!!!

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes

Kooperācijas speciāliste

Sniedze Ragže

4. Desu un gaļas festivāla laureāti (A.Markoviča)
Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.

>